maanantai 4. lokakuuta 2010

Emma silmätarkastuksessa

Emman silmät tarkastettiin virallisesti sen ollessa noin 1,5-vuotias ja jo silloin ajattelin, että ne pitäisi tarkistaa kyllä vielä myöhemmin uudestaan. Golden Ringin silmätutkimustalkoot tuli ihan hyvään saumaan ja sain sen myötä varattua Emmalle ajan. Oikeasta silmästä löytyikin kaihi, joka sijaintinsa perusteella ei ole iän mukanaan tuomaa. Lausuntoon merkattiin posterior polaarinen kaihi, joka silmät tarkistaneen eläinlääkärin ja GR:n sivujen mukaan on perinnöllisen harmaakaihin muoto. Emman ikä ja kaihin laajuus huomioon ottaen siitä ei pitäisi kuitenkaan olla Emmalle mitään haittaa tulevaisuudessakaan. En tietystikään ole innoissani kaihista, mutta olen tyytyväinen, että Emma tuli käytettyä uudestaan peilauksessa :) Samalla annettiin vielä verinäyte Hannes Lohen tutkimuksiin, niissä kun ollaan kiinnostuttu tuosta kaihistakin.

Verinäytteen oton yhteydessä tuli eläinlääkärin kanssa käytyä aivan mielenkiintoinen keskustelu geenitestien tärkeydestä ja järkevyydestä. Yhteenvetona keskustelusta voisi sanoa, että tieto aivan varmasti tulee lisäämään tuskaa.

Uusimmassa Golden Ringin lehdessä muuten kerrottiin, että yhdistyksen tarjoamaa tukea on käyttänyt vasta alle 10 kultaisen omistajaa! Uskomatonta. Emman silmätarkastuslausunto kyllä kertoo asian tärkeydestä. Eipä näkynyt kaihia 1,5-vuotiaan koiran silmissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...