lauantai 2. lokakuuta 2010

Ringa luonnetestissä (SPKL)

Keväällä aloin katsella Ringalle luonnetestipaikkaa ja vasta nyt tärppäsi. Ennen tätä oltiin parhaimmillaan varasijalla 3 ja kannoin puhelinta mukana kuntosalillakin testipaikan toivossa, mutta soittoa ei tullut. Varasija 21 tuli myös tutuksi ja jotain muuta siltä väliltä. Oulun koirakerhon ja Suomen villakoirakerhon järjestämään testiin soitin itse kahdella puhelimella ja Juha yhdellä, mutta läpi ei päässyt. Mutta onneksi kaveri pääsi ja oli saanut ilmoittaa Ringankin. Kiitos Sinille! Tällä viikolla tuli kyllä kutsu toiseenkin luonnetestiin, joten ei se sittenkään ihan mahdotonta ole ;)
 
Itse en luonnetestiä kauhean hyvin tunne, kerran olen ollut katsomassa ja muuten en ole arvosteluun juuri perehtynyt. Ja näin halusin sen säilyttääkin ennen Ringan testiä, jotta minulla ei olisi kauheasti ennakkokuvaa Ringan käyttäytymisestä. Lopputulos oli seuraavanlainen:

1. Toimintakyky: Kohtuullinen +1
2. Terävyys: Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua +1
3. Puolustushalu: Pieni +1
4. Taisteluhalu: Pieni -1
5. Hermorakenne: Hieman rauhaton +1
6. Temperamentti: Vilkas +3
7. Kovuus: Hieman pehmeä +1
8. Luoksepäästävyys: Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin +3
Laukauspelottomuus: Laukauskokematon ++

Yhteensä +140
Tuomarit: Jari Keinänen ja Riitta Lehmuspelto

Testistä on jossain vaiheessa toivottavasti videokin tulossa, mutta nyt alkuun täytyy tyytyä muutamaan sanaan ja valokuvaan. Alussa Ringa ei oikein alkanut repimään lelua tuomarin kanssa, se vaan haukkui ja hippaili eessuntaas lelun, lelukassin ja maassa olevan lelun väliä. Juha oli siitä vähän ihmeissään, koska kyllä Ringa kotona repii lelua aivan kunnolla. Mutta minä jotenkin osasin odottaa tätä. Minun kans se siinäkin tilanteessa kyllä repi ihan reippaasti.

Kelkka, haalari, tynnyri ja uhkaava tilanne meni kaikki jokseenkin kuten olin ajatellut.

Mikä tuo on?!
Ei s**tana, se tulee kohti!
Tää pipo on ihan kiva :)
Mitä toi tyyppi tekee?!

Jos sille vähän haukkuis?
Tarkemmin ajateltuna, ehkä parempi poistua paikalta.
Heii, mikä juttu toi on? Se pitää nähdä!
Ei S**TANA!
Tuossa se taas on, vois sitä vielä vilkaista :)
Ai tällanen vierivä tynnyri.
Pimeässä huoneessa Ringa ei tehnyt oikein mitään. Harmi kun tuomarit eivät käyttäytymistä siellä erikseen kommentoineet, enkä minäkään tajunnut kysyä. Minun näkemys asiasta oli se, että Ringa tuli sisään ja jäi paikoilleen seisomaan. Siinä se seisoi (kerrankin muuten haukkumatta :D), vaikka tuomarit yrittivät sanoa sille, että se emäntä pitäis löytää ja näyttivät vähän valoakin. Minä sain luvan kuiskaamalla kutsua, ei mitään. Sain luvan uudestaan kuiskata, ei edelleenkään mitään. Tämä toistui varmaan yhteensä neljä kertaa. Lopulta se saatiin tulemaan lattialla olevien jätesäkkien yli (loikalla). Minä niiskuttelin käskystä, mutta edelleenkään Ringa ei oikein reagoinut. Se tuijotteli tuomareita ja lopulta tuli n. 20 cm päähän minusta, mutta ei oikein vieläkään reagoinut. Kun siitä sain vielä kerran niiskauttaa, niin lamppu syttyi (Ringan päässä siis) ja se oli innoissaan jälleennäkemisestä.

Laukauksiin suhtautumista en osannut arvioida etukäteen. Ringa ei pelkää ukkosta, raketteja, eikä kauempana ammuttuja laukauksia, mutta noin läheltä noin kovaäänistä paukkua se ei ole tainnut kuulla. Ensimmäisen laukauksen kuullessaan se pysähtyi kuin seinään ja teki mutkan minun selän takana, mutta jatkoi sitten matkaa. Toista kuunnellessa se reagoi minun mielestä vähemmän, mutta kuitenkin selvästi.

PAM!
Ai jaaha.
Loppuarvostelua en tietystikään kunnolla muista, toivottavasti se kuuluu videolta. Jotenkin niin Ringasta sanottiin, että siinä on potentiaalia vaikka mihin, kun se vaan tietäisi, miten sen suunnata. Lisäksi tuomarit olivat sitä mieltä, että se on vilkas, mutta antaa itsestään erittäin vilkkaan kuvan. Jotenkin niin minä ymmärsin, että vilkkaudestaan huolimatta se oli koko ajan kuitenkin tilanteen tasalla ja huomioi "oikeita" asioita. Hösläys laitettiin nuoruuden innon piikkiin :D

2 kommenttia:

  1. Heh, aika hyviä kuvia luonnetestistä ;) En tiennytkään tuon testipaikan olevan noin kovan työn takana. Pitää ilmeisesti alkaa varailemaan paikkaa joka testistä jo hyvissä ajoin ennen kuin oli suunnitellut edes siihen menevän ;) T: Kaisu & Helmi

    VastaaPoista
  2. Kyllä, niin se pitää tehdä. Jos ei ilmoittautumista ole rajattu johonkin tiettyyn päivään ja kellonaikaan (niin kuin oli viikonlopun testissä), niin heti pitää olla soittamassa, kun tieto testipäivästä julkaistaan. Ja tuntuu välillä jopa toivottomalta.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...