tiistai 19. heinäkuuta 2011

Vepen ongelmia

Ongelma 1: Vienti

Viennissä on sama vanha ongelma, jota en kuitenkaan pidä kovin isona ongelmana. Kun vaan saataisiin lisää toistoja, niin olen melko varma, että Ringa oppisi liikkeen kunnolla. Vientiä vaan harjoitellaan vepetreeneissä yllättävän vähän siihen nähden, että jokainen kouluttaja sanoo sen olevan suurimmalle osalle se kaikista vaikein liike. Osa kouluttajista esittelee itsensä "kolme vuotta vanhoiksi" vepeharrastajiksi, mutta eivät ole kisanneet vielä, koska koira ei vie. Täytyy sanoa, että välillä en ymmärrä, että miksi vientiä ei sitten harjoitella enemmän. Kesän aikana on ollut aika monta koulutuskertaa, että vientiä ei ole otettu. Osa kouluttajista antaa vaihtaa liikkeitä toiseen, mutta kaikki ei. Täytyy sanoa, että kyllä se vähän sitten tympäsee ottaa jotain veneestä hyppyä, kun siinä ei Ringalla oikeasti ole mitään ongelmaa!

Mutta se vienti. Tilanne on edelleen aika sama, eli Ringa osaa viedä maalla ja kahluusyvyydessä, mutta uidessa tulee se tavallinen ongelma, eli se meinaa kääntyä takaisin. Aika hyvin se on kuitenkin saatu lyhyitä matkoja veneelle jo uimaankin. Tässä on vastaanottajalla iso vastuu, eli hänen täytyy kutsua koiraa siinä vaiheessa, kun se näyttää kääntyvän takaisin. Eilen kutsuminen kyllä onnistui siinäkin tilanteessa, että Ringa oli jo uimassa takaisin minua kohti. Minun on turha rannasta sanoa mitään, koska sitten Ringa ainakin tulee takaisin. Jos Ringa ehtii päästää damin suustaan, on peli menetetty ja on parempi ottaa se takaisin rantaan ja lähettää uudestaan.

Ringa lähdössä innolla viemään

Tähän asti menee yleensä hyvin
Ja toisinaan jopa veneelle asti
Kun taas välillä käy näin

Ihan näin lähellä venettä Ringa ei yleensä käänny pois

Ongelma 2: Veneen nouto/hukkuvan pelastaminen

Tässä onkin sitten isompi ongelma... Ongelma on sama ihan normaaleissa vesinoudoissa, eli Ringa ei palauta minulle suoraan. Vepessä se tahtoo viedä tosi paljon vinoon, mikä tietää melkoisia pistemenetyksiä mahdollisissa kokeissa. Olen saanut asiaan jos jonkinnäköisiä neuvoja, enkä tietystikään saisi itsekin kouluttajana hämmentyä siitä, että eri kouluttajat neuvovat eri tavalla, mutta nyt kyllä täytyy myöntää, että vähän olen pihalla. Yksi sanoo, että minun pitää vaan kutsua sitä, sen on tultava, kun sitä kutsutaan. No saisinhan minä vaikka päälläni seisoa tai kärrynpyörää tennispallon kanssa rannassa heitellä, niin Ringa vaan vilkaisee minua ja jatkaa valitsemaansa suuntaan. Ja tulee sitten rantaa pitkin minun luo. Olen yrittänyt nätisti kutsuen, äkäisesti kieltäen, tennispallolla houkutellen... Yksi kouluttaja lohkaisi, että minulla ei ole tarpeeksi hyvä palkka. No jos ei tennispallo ole tarpeeksi hyvä, niin minä olen ongelman edessä kyllä aivan kädetön. Minä en tiedä, että Ringa tietäisi mitään parempaa. Pallossa on vielä se ongelma, että nouto tahtoo jäädä kesken, kun se pallo on niin hyvä. Toinen kouluttaja sitten totesi, että Ringa väistää minua. Tämä kuulostaa minusta järkevämmältä ja jonkin verran johonkin pisteeseen asti auttaa, kun minä en teekään rannassa mitään, odotan vaan ja käännyn jopa vähän poispäin.

Eilen tuli sitten taas uutta neuvoa. Koiran ei saa päästää tekemään virhettä, vaan pitää tehdä harjoituksia niin lyhyellä matkalla, että se ei ehdi kääntyä vinoon. Tässä on sitten se toinen ongelma, johon palaan vielä hetken päästä, että Ringa päästää köydestä irti, kun jalat osuu pohjaan. Jotta siis voin tehdä veneen hakua niin lyhyellä matkalla, että Ringa ei pääse kääntymään vinoon ja että se oikeasti vetää vielä venettä, täytyy mun olla kans siellä vedessä. No ei se nyt haittaa, mutta ihan kauhean innolla en odota syksyä... Kahluusaappaatko tässä vielä pitää ostaa?


Vinoon menee (kuvaaja mun selän takana...)

Uusin yritys korjata vika

Täytyy sanoa, että olen vähän nyt sekaisin. Jonkun tarttis tosiaankin nyt sanoa mulle mitä tehdä ja vahtia, että teen kans niin. Ja että yritän asiaa niin kauan, että liike joko alkaa onnistua tai että menetelmä voidaan oikeasti todeta toimimattomaksi... Jos nyt ite pitää valita, niin tämä viimeinen eilen kokeiltu tuntuu järkevimmältä. Ehkä. Pitää vaan toivoa pitkää ja lämmintä loppukesää...

Ja se köysi pitäisi ostaa! Ja opettaa Ringalle vetämistä! Lisäksi pitäisi opettaa tolpat. Jos se osaisi ne, niin olispahan nekin ohjaamassa liikettä oikeaan suuntaan.

Kuvat: Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...